Symbioza Małych Atrakcji Kulinarnych (SMAK)
Piękny, aromatyczny i niebiańsko kulinarny dzień z LGD Trzy Doliny i wieloma wspaniałymi odbiorcami i twórcami smaków z tej ziemi, bo wszyscy pochodzimy z urokliwych dolin Wisły, Brdy i Noteci. Kochamy nasz świat, pielęgnujemy pasje i dbamy o zachowanie tradycji i smaku naszych przodków. Z malowniczych dolin rzek pochodzi wiele zdrowych i pysznych produktów lokalnych. To nasza duma!
Nie jednemu łasuchowi wpadły już ręce śliwki strzeleckie, sery Gosi, soki lokalnych producentów, a wymieniać można bez końca, ale na to przyjdzie jeszcze czas.
Dziś o SMAK-u, czyli drugim etapie szkolenia prowadzonego przez LGD Trzy Dolony Jako Makowe Lato, czyli ja i Tomek zaangażowaliśmy się w projekt, a podczas drugiego spotkania zaprosiliśmy też nasze ziółka i octy do współpracy.
Sami zobaczcie, działo się smakowicie!
Do dorsza wykonanego ręką Piotr Lenart uśmiechnął się nasz hyzop, oregano lebiodka, mięta imbirowa, estragon i dorodny szczypior z siedmiolatki. Dalej sałatka z rukoli, soczyste sałaty, liści mniszka lekarskiego, babki szerokolistnej, kwiatów polnych i ogrodowych, a wszystko skropione wytrawnym i bajecznie aromatycznym octem naszej produkcji.
Smacznego i dziękujemy;)
Chcemy jeszcze!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz