czwartek, 17 maja 2018

SMAK, czyli Symbioza Małych Atrakcji Kulinarnych

Symbioza Małych Atrakcji Kulinarnych (SMAK)

Piękny, aromatyczny i niebiańsko kulinarny dzień z LGD Trzy Doliny i wieloma wspaniałymi odbiorcami i twórcami smaków z tej ziemi, bo wszyscy pochodzimy z urokliwych dolin Wisły, Brdy i Noteci. Kochamy nasz świat, pielęgnujemy pasje i dbamy o zachowanie tradycji i smaku naszych przodków. Z malowniczych dolin rzek pochodzi wiele zdrowych i pysznych produktów lokalnych. To nasza duma! 
Nie jednemu łasuchowi wpadły już ręce śliwki strzeleckie, sery Gosi, soki lokalnych producentów, a wymieniać można bez końca, ale na to przyjdzie jeszcze czas.

Dziś o SMAK-u, czyli drugim etapie szkolenia prowadzonego przez  LGD Trzy Dolony Jako Makowe Lato, czyli ja i Tomek zaangażowaliśmy się w projekt, a podczas drugiego spotkania zaprosiliśmy też nasze ziółka i octy do współpracy. 
Sami zobaczcie, działo się smakowicie! 




Do dorsza wykonanego ręką Piotr Lenart uśmiechnął się nasz hyzop, oregano lebiodka, mięta imbirowa, estragon i dorodny szczypior z siedmiolatki. Dalej sałatka z rukoli, soczyste sałaty, liści mniszka lekarskiego, babki szerokolistnej, kwiatów polnych i ogrodowych, a wszystko skropione wytrawnym i bajecznie aromatycznym octem naszej produkcji. 












Smacznego i dziękujemy;) 
Chcemy jeszcze!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz