Chcesz poczuć życie zgodne z naturą, spędzić czas w malowniczym miejscu z poniatówką w tle , ogrodem i kuchnią Jana, usłyszeć opowieści o ziołach, nauczyć się jak je zbierać i używać, jak odpędzić komara, zrelaksować się w wannie, pożywić zdrową wegetariańską kuchnią...
Chcesz?
Te warsztaty są dla Ciebie!
Spotkamy się 12 sierpnia o godziny 10.00-15.00, na ulicy Leśnej 46, w miejscowości Czarne Błoto (to zaledwie 10 km od Torunia i 25 km od Bydgoszczy).
Jan zwany Dyniowym Baronem oprowadzi Was po swoim naturalnym ogrodzie, opowie o uprawie warzyw, ziół, o historii poniatówki, przyrządzi dla Was pyszne i zdrowe dania wegetariańskie, pod jego okiem i dobrą radą wykonacie własne pesto z ekologicznych roślin.
Makowe Lato, czyli Kasia i Tomek zabiorą Was na ziołowy spacer po okolicy, będziemy zbierać roślinki, gawędzić o ich mocy, opowiemy o historii stosowania ziół, przyrządzimy razem mieszanki ziołowe idealne do kąpieli zdrowotnych i relaksacyjnych, napijemy się pysznej herbatki, porozmawiamy o smakach. Będziecie mogli spróbować naszych herbat, sporządzić własne mieszanki.
Poniatówka Jana (Dyniowego Barona) to tutaj odbędą się nasze zajęcia.
W ogrodzie Jana wszystkie rośliny żyją naturalnie, bez chemii i jakichkolwiek ulepszaczy, samo zdrowie!
A tu plan działania. Zabierzemy Was na spacer, pójdziemy w okoliczny plener w poszukiwaniu roślin zielnych, które w szybki sposób mogą pomóc nam w najróżniejszych niemocach zdrowotnych jak choćby przy skaleczeniach, ukąszeniach owadów, oparzeniach słonecznych, bólach głowy, rozstroju żołądka itd.
Zajmiemy się także ziołowym BHP! To bardzo istotna sprawa przy samodzielnym stosowaniu ziół.
Na miejscu będą czekały na Was nasze herbatki ziołowe,a podczas ich degustacji zajmiemy się przygotowywaniem ziołowych mieszanek przeznaczonych do kąpieli, moczenia stóp i płukania włosów. Wszystkie zioła będą dostępne na miejscu.
Pod okiem Jana przyrządzicie własne pietruszkowe pesto, które oczywiście by delektować się w domu i bliskimi zabierzecie ze sobą.
Jan przyrządzi dla Was smaczne i zdrowe dania wegetariańskiej kuchni. O 14.00 posilimy się tymi pysznościami.
Menu:
Obiad zostanie podany plenerowo, w formie szwedzkiego stołu, a tam:
- sałata z pomidorkami koktajlowymi i wędzonym serkiem
- pierogi orkiszowe z pokrzywą oraz dyniowo - jarmużowe z wędzoną papryką
- łódeczki cukiniowe z farszem warzywnym
- dynia hokkaido zapiekana z warzywami i mozarellą
- dla łasuchów będzie też wersja na słodko, mniam
Napitki, kawa żołędziówka, naturalna, herbaty ziołowe, ziołowe lemoniady.
Zostało kilka miejsc na warsztaty jeśli skusisz napisz do nas
makowelato@gmail.com
albo łatwiej zadzwoń do Jana (Dyniowy Baron) i umów się telefonicznie 690 037 076
Osoby zadeklarowane otrzymają od nas email z dodatkowymi instrukcjami.
Będzie zdrowo, pysznie i przyjacielsko. Zapraszamy !
Przewidziana ilość miejsc: 10-15
Cena warsztatów 100 zł
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz